Własne projekty DIY z wykorzystaniem elektroniki.
Nadrzędnymi elementami smaku w winogronie są cukry, kwasy oraz polifenole. Te trzy związki zapewniają winu trzy z pięciu podstawowych smaków: słodki, kwaśny i gorzki. W dowolnym lub ewentualnie razie, istnieje obszerna ilość substancji w gronach, jakie gwarantują smak. Substancje te są bieżące w błahych liczbach (mierzonych czasem w milionowych cząstkach). Wszystkie te substancje dają winogronom specyficzny smak, formułowany, jako smak kluczowy. Smak podstawowy cechuje każdą formę winorośli. Większa część składników smakowych znajdują się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Wskutek tego ważne jest, by tłoczenie zajmowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest specyficznym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, podczas gdy bukiet jest specyficznym zapachem sposobu produkowania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona posiadają ten sam aromat, jednak różny bukiet.
3. Kliknij tutaj
4. Tutaj
5. Kliknij tutaj Jak tworzyć piękne ogrody na tarasach i balkonach?